De weg naar de ondergang

Door Christel Hafmans | december 2020 | Zelfzorg

Ik paste nooit in de norm. Vrienden zeiden: “Christel kiest altijd een andere weg”. Dit maakte me als puber onzeker. Ik wilde er ook graag bij horen, maar ik begreep niet wat ik dan ‘anders’ koos. Ik begreep niet waar ik aan moest voldoen om erbij te horen.

Ik was een laatbloeier en ik had faalangst.
Ik leerde als beelddenker anders en vond de onderwijsvorm van sequentieel leren lastig.
Ik vond het wel leuk om nieuwe dingen te leren. Ik vond het vooral boeiend als leerkrachten het nut van wat we leerden deelden en als we ervaringen mochten uitwisselen over hoe wij er zelf naar keken.

de weg van gemiddeldeDeze leerkrachten stimuleerden mij: ‘Neem niets voor waar aan en onderzoek of het voor jou klopt’!
Mijn economie leraar drukte me op het hart: 'De weg naar de ondergang is geplaveid met gemiddelden', dus volg je eigen pad. 

Op de universiteit ontdekte ik andere manieren van leren waardoor studeren voor mij makkelijker werd. Ik ging ervaren dat niets zo praktisch is als een goede theorie. Haal eruit wat voor jou werkt!


Nu ben ik blij dat ik me niet ben gaan conformeren aan een norm die anderen hebben gesteld. Ik wist ook niet hoe ik me moest conformeren, maar dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn natuurlijke talenten nog kan inzetten.

Blijkbaar zie ik altijd mogelijkheden die anderen niet zien en kan ik ze ook realiseren. Op school gaf ik hierdoor ook vaak niet de gewenste antwoorden. Nu kan ik hiermee juist mijn omgeving helpen.

Ik deel dit verhaal met je omdat ik geloof dat we allemaal hier op aarde zijn om onze natuurlijke talenten te benutten. Ons onderwijssysteem en ons economisch systeem ondersteunt dit (nog) niet optimaal.

Het benutten van waarin jij uitblinkt, voedt je welzijn en zo draag je bij aan de wereld.

Wil je delen wat jouw natuurlijke talent is en waarmee je de wereld wilt verrijken?

Christel geschreven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer in deze categorie: « Heling Kruispunt in je leven »
Wil je op de hoogte blijven?

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen