Een oprecht gesprek

Door Christel Hafmans | juni 2021 | Zuiver Ondernemen

Een oprecht gesprek met een professional uit de jeugdzorg.

Ze zegt: ‘Ik hoor bij collega’s het ongenoegen. Vaak uiten ze dat ze niet kunnen en mogen doen wat ze willen en daardoor drijven ze steeds meer af van waar ze voor staan. 

Een goed gesprekZe willen wel anders, maar weten niet hoe. Zeker omdat veranderen in onze zorgorganisatie vaak niet mogelijk is. Maar echt los van de organisatie gaan durven ze ook niet, dus blijven ze uit angst kiezen voor het veilige…. En hierbij heb ik het natuurlijk niet alleen over mijn collega’s maar ook zeker over mezelf.

Wat jij met het programma van Zuiver Ondernemen biedt, kan zoveel zorgprofessionals helpen. Ik denk dat het me stap voor stap gaat helpen mezelf terug te vinden. Dat het me helpt te luisteren naar wat ik wil en waar ik voor sta. Maar daar blijft het niet bij. Want ik zie het programma me daarna helpt om dit vast te houden en door te pakken.

Wat me aanspreekt is jouw kennis als ondernemer, want dat hebben wij hulpverleners vaak niet en daar haken we dan op af. De combinatie van oog voor de persoon en de professional in combinatie met de kennis omtrent ondernemen maakt dit een compleet programma.’

... Ja, het is me wel waard, maar levert natuurlijk niet heel veel concreets op voor mijn werk… Het is geen diploma, geen accreditatiepunten die ik moet halen, geen garantie… nou ja, een garantie voor geluk en een garantie dat je in jezelf investeert, Wij zorgprofessionals investeren liever in de ander.“

Klopt, het kost tijd, geld en energie. Je moet ook de moed hebben om dingen aan te kijken en anders te kiezen. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik loop naast je, want als je de eerste 5 stappen hebt doorlopen, kun je mij al je vragen stellen.

Zij durft de stap te zetten om te gaan voor zichzelf en daardoor voor de jeugd om nog meer van betekenis te zijn. Wat wil jij graag?

Mogelijk is dit een te grote stap voor je en wil je graag eerst met me sparren over waarin je vastloopt en vanuit daar stappen zetten. Ook dat is mogelijk. Zie hier hoe jij kan sparren met Christel.


Christel geschreven

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.