Opgejaagd

Door Christel Hafmans | februari 2021 | Zelfzorg

Ik heb altijd een gevoel in me gehad dat ik geen tijd heb, meer moet doen, beter moet worden. Continu een vervelend onrustig gevoel in mijn lichaam. Ik ben op zoek gegaan naar oplossingen.

Ik had een droom waarbij ik in de auto zat en de rem werkte niet. Het enige wat ik kon doen was door blijven rollen en dingen ontwijken. Ik kreeg wel van iedereen om me heen hulp. Zelfs politiemannen op de fiets die alles probeerden te leiden. Ik reed niet snel maar kon niet stoppen, dit voelde heel naar. Ik werd heel onrustig wakker.

Tijdens mijn ochtendmeditatie kreeg ik het inzicht dat ik me opgejaagd voel. Ik zie die opgejaagdheid eigenlijk overal in onze maatschappij. Kijkend naar mezelf heb ik altijd een gevoel in me gehad dat ik geen tijd heb, meer moet doen, beter moet worden. Continu een vervelend onrustig gevoel in mijn lichaam. Ik ben altijd op zoek gegaan naar oplossingen. Nieuwe trainingen, workshops, kennis opdoen, veel lezen. Ik verlangde naar innerlijke rust. Daarom heb ik besloten minder te doen, meer pauzes… ik ging me spiritueel verdiepen. Alles hielp me verder maar dat gevoel van spanning en haast verdween niet.

Mijn stress, haast en spanning kwam niet voort uit drukte. De onderliggende oorzaak was dat ik me verzette tegen een andere manier van leven en werken. De manier van ruimte nemen voor de dingen die mij voeden. In mijn tempo. Een manier die ik in mijn omgeving niemand zag voorleven, totdat ik mijn yogalerares Jeannette Walia ontmoette.

Mijn vorm helpt mij nu om vanuit die innerlijke rust te leven. En nog steeds leer ik van Jeannette. Mijn inzichten deel ik in de online leerweg om jouw zuivere zorgonderneming te realiseren vanuit je hart. 

 

lees meer

Ik hoop dat mijn inzichten jou op weg helpen. 


Hoe zorg jij dat je niet mee gaat in de opgejaagdheid om je heen?

Christel geschreven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.