Waarom de naam kinderhospice

Door Christel Hafmans | oktober 2022 | Helende gezondheidszorg

Christel waarom noem je het kinderhospice? Dat is om de urgentie van Kinderhospice Kwatro te laten voelen. En ook om duidelijk te maken dat de zorg voor ernstig zieke kinderen niet na drie maanden stopt. 


Waarom kinderhospiceNatuurlijk stopt bij een volwassenhospice de intensieve zorg ook niet altijd na drie maanden, maar ongeneeslijk zieke kinderen kunnen wonderbaarlijk genoeg soms nog 10 jaar leven.

Sommige mensen denken dat een kinderhospice er alleen is voor kinderen die stervende zijn, maar dat is niet zo. Het gaat over kwaliteit van leven. Daarom zijn we er voor kinderen die ernstig ziek zijn waarvan sommige beter kunnen worden en andere ook niet.

Ook wordt gedacht dat een kinderhospice alleen een fysieke plek is, maar juist wordt er ook zorg aan huis geboden en emotionele steun voor ouders en broertjes en zusjes. Want als het goed gaat met de gezinsleden gaat het ook beter met het zieke kind. En juist willen we dat de zorg in de laatste levensfasen (terminale fasen) voor het kind thuis plaatsvindt.

We willen heel graag dat de zorgprofessionals goed zorgen voor het kind en daarom willen we dat ze de ruimte hebben om goed voor zichzelf te zorgen en zichzelf ook te kunnen blijven ontwikkelen. Het doel hiervan is voorkomen dat ze moe en gestrest worden. Dit werken vanuit je hart is namelijk intensief en emotioneel.

Als gouden kers op de taart willen we het huis van Kinderhospice Kwatro realiseren, waar kinderen ruimte hebben voor eigen emoties en ook de ruimte om te spelen, lachen en beleven. Dat ze ondersteuning krijgen om zichzelf te ontwikkelen in waar hun interesses naar uitgaat.

Hoe voelt het woord “Kinderhospice” na deze toelichting?



Christel geschreven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer in deze categorie: « Als de dood voor het leven