Waterkristal

Door Christel Hafmans | december 2012 | Zuiver Ondernemen

'Christel, je doet je naam eer aan. Je bent kristalhelder en je ziet altijd oplossingen', zei een klant toen ik afscheid nam van mijn bedrijf.

Zuiverondernemen symbool

 

Het is 21 december 2012. Mijn huidige bedrijf maakt me niet meer gelukkig. Ik wil meer ruimte voor zelfontplooiing en werk doen dat voor mij betekenisvol is. Ik heb weer een hele onrustige nacht. Deze keer is mijn man niet thuis en ik blijf dubben. Ik kan mijn slaap niet vatten. Ik voel mijn loyaliteit naar mijn collega’s en ook de financiële angst. Ik ben toch eigen baas en ik verdien nu toch goed, waarom wil ik dan iets anders? De ochtend breekt aan en ik kies: ik ga stoppen. Dit keer geen plan, alleen mijn intuïtie.

Begin februari 2013 heb ik mijn deel van het bedrijf verkocht en al mijn werk overgedragen. Trots dat de gehele organisatie zo transparant is dat ik mijn werk eenvoudig aan anderen kan toevertrouwen. Maar ook vreemd om te zien dat ik zo snel gemist kan worden.

Eerst volgt een periode van reizen en flink last hebben van de spanning die ik heb opgebouwd. Daarna voel ik me vrij. En dan komt de twijfel: Wat ga ik doen? Ga ik werken in loondienst of blijf ik zelfstandig ondernemen?

Ik word wakker met een beeld van een waterkristal. Het beeld blijft me boeien. Ik ga me verdiepen in de waterkristal. De waterkristal staat symbool voor heelheid. Het herinnert mij aan het zelfgenezend vermogen dat wij hebben.

De japanse wetenschapper Masaru Emoto deed onderzoek naar de verschillen in water. Door het water te bevriezen en foto’s te maken van de kristallen die bevriezend water vormen, zag hij dat ieder water zijn eigen kristalvorm heeft. Het ene water geeft een mooi repeterende kristalvorm, wat er lieflijk uit ziet. De andere kristal lijkt gebroken, wat minder aangenaam kan ogen. Kristallen die geen volledige zeskantige structuur hebben, benoemt hij dat de energiestroom 'niet goed' is. Het water is vervuild. Hij blijft dit vervuilde water in de rivier jaren volgen. Nu blijkt dat het vervuilde water zichzelf kan reinigen.

Deze bevindingen stimuleerde Masaru om de effecten van positieve en negatieve energie op water te gaan onderzoeken. Deze effecten bleken groot te zijn. Zo ging hij de effecten van muziek en negatieve en positieve woorden op gedestilleerd water testen. Bij ditzelfde water vormden zich verschillende kristallen. Hieronder een voorbeeld. Welke kristal spreekt jou aan?

 

waterkristal

 
Als je vervolgens bedenkt dat ons lichaam voor 70% uit water bestaat, hoe reageert ons lichaam dan op negatieve en positieve uitingen?

Hiermee is het logo van Zuiver Ondernemen geboren en het begin van mijn weg om Zuiver Ondernemen te gaan inzetten voor helende gezondheidszorg.

Ben je benieuwd naar wat waterkristallen vertellen? Bekijk dan het boek 'De boodschap van water' van Masaru Emoto.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer in deze categorie: « Wat zeggen anderen Gratis E-book »